Welkom op mijn website  
Karter met passie

Buitenkarten.

KARTING • GK4 KARTSERIES


Mike Dijkgraaf ziet enorme progressie beloond met welverdiende titel in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 februari 2021 02:18 • Print artikelROOSENDAAL – Het kartseizoen was kort, maar in het geval van Mike Dijkgraaf ook krachtig. De coureur uit Roosendaal werd heel fraai kampioen in de Junioren nationaal-klasse van de GK4 Kart Series. Door de coronacrisis was het weliswaar een raar seizoen, maar door zijn titel ook een seizoen om nooit te vergeten. Het was zijn eerste kampioenschap in een jaar waarin Mike voor het eerst een wedstrijd won op een outdoorbaan.

“Het begint de goede kant op te gaan”, concludeert Mike nuchter. Waarom hij juist het afgelopen seizoen zo sterk was, kan hij best uitleggen. “Ik reed met een ander chassis, een Exprit, en ik had een andere monteur. Ook stonden we in 2020 op onszelf en niet meer bij een team. Dat bleek goed te werken.”

Bovenal had de talentvolle Brabander het afgelopen seizoen ook zijn eigen coach, Melanie Motz. Mike: “Zij keek langs de baan hoe ik reed en wat ik anders kon doen. Dan ging ik daar natuurlijk op letten bij de volgende training.”

Die aanpak bleef bepaald niet zonder resultaat: “Ik ben meer dingen gaan durven, zoals later gaan remmen en eerder op het gas. En later en vroeger insturen, meer de kerbs pakken. Het heeft me meer zelfvertrouwen gegeven in de kart. Ik heb leren durven inhalen. Daar had ik eerst moeite mee en nu durf ik dat wel.”

Dat alle vernieuwingen het afgelopen seizoen zoveel effect zouden hebben dat hij kampioen zou worden, dat had Mike niet verwacht, bekent hij. “Ik begon het seizoen met het idee gewoon mijn best te doen en dan een zo goed mogelijk resultaat proberen te halen. Maar aan het kampioenschap had ik niet meteen gedacht.”

Vanwege corona werd een aantal wedstrijden van het GK4-kampioenschap uitgesteld naar december en januari, maar deze werden door de maatregelen alsnog afgelast. Dat resulteerde erin dat uiteindelijk minder rondes van de titelstrijd daadwerkelijk zijn gehouden. “Helaas was het daardoor een kort seizoen. In Spa was ik derde en in Genk eerste. De winst in Genk was mijn eerste overwinning ooit op een buitenbaan.”

Dat was voor Mike best wel speciaal, bekent hij. “Maar in dit geval ook alle drie de races van het weekend. Ik zei op vrijdag al dat ik alle drie de races ging winnen omdat ik een goed gevoel had over het weekend. De trainingen waren goed gegaan. Ik dacht: ik zal een doel stellen, en dat doel heb ik dus ook gehaald.”Uiteindelijk bleek het genoeg om kampioen te worden. “Ik had er zelf nog niet echt op gelet. Ik hoorde van mijn ouders dat ik kampioen was omdat de andere races niet meer zouden doorgaan. Erg jammer, maar ik ben wel blij dat ik kampioen ben geworden. Het is mijn eerste in outdoorkarting.”

Voor komend seizoen stapt Mike over naar de Senioren nationaal-klasse. Dat moet hij vanwege zijn leedtijd. Wanneer de snelle rijder zijn debuut in de klasse zal maken, blijft voorlopig gissen. Door de coronacrisis is het nog niet duidelijk wanneer er weer kan worden geracet. “We blijven zoveel mogelijk trainen, zoveel mogelijk meters maken. Voor de rest kun je vrij weinig doen.”

Hoe zijn programma er exact gaat uitzien, weet hij nog niet. Maar hij weet nu al dat het een mooi seizoen wordt. “Tijdens de laatste training hebben we getest in een Senior-kart. Dat is een zeer goede verandering. De kart heeft veel meer snelheid, meer tractie ook. Ik vond het geweldig. Het gaf echt een kick. En het ging vanaf het begin al best wel goed. Komend seizoen ga ik gewoon weer mijn best doen en proberen zoveel mogelijk te trainen.”

Mike Dijkgraaf wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Dijka Kabelwerken BV, Multi Power Uitzend- & Personeelsbemiddeling, Voets Assurantiën, WKG Groep Accountants, Elkor Electrotechniek, Elmet BV, C&P Automatisering,  Primera Kennedylaan Roosendaal, Aanhangwagens West-Brabant, Osteocare Roosendaal, Reward Business Gifts, DPS Company en Cable Partners.

Kijk ook eens op de website van Mike Dijkgraaf. In 2020 ga ik weer van start in de GK4 serie, alleen nu als zelfstandig team en niet meer bij een bestaand team.

Afgelopen winter ben ik met mijn ouders bezig geweest om dit te realiseren en zijn we weer langs de sponsors gegaan om  te vragen of ze dit jaar mij weer financieel willen helpen en met TROTS mag ik ze weer allemaal welkom heten.

U kunt mijn sponsors vinden op de sponsorpagina en wilt u ook uw naam aan mij koppelen dan bent u van harte welkom, de contacten lopen via mijn ouder Paul 06-51611243 & Angela 06-53532250.


Seizoen 2020 zouden de wedstrijden starten in april, maar helaas daar was de covid-19 en die gooit het seizoen in de war.

Gelukkig konden we starten op 4-5 Juli in Spa in de belgische ardennen.

De eerste wedstrijd met ons eigen team:

Monteur: Romano Fransen die met ons is meegegaan na vorig jaar bij Xpect. 

Begeleiding: Mellanie Motz die mij al jaren steunt bij wedstrijden.

Extra monteur en kartvriend: Lorenzo Stolk die zelf ook een goede buiten rijder is.

keukenprinses en administratie: (Moeder) Angela Dijkgraaf die zorgt voor het eten, alle papierwerk en mijn spullen aangeeft.

Onze teambaas en chauffeur voor de caravan : (vader) Paul Dijkgraaf die ik gebruik voor alle klusjes en regeldingen.


Na wat trainingen op verschillende banen in nederland mochten weer aan de start verschijnen en ook dit jaar rij ik Junior nationaal bij de GK4.

Op donderdag zijn wij vertrokken om toch nog wat dingen te testen wat mij een goed gevoel heeft gegeven, Voor Romano is het ook best nog wel nieuw maar hij geeft mij super veel vertrouwen en wij hebben ook samen overlegd om dit jaar te starten met een Xprite kart.


Deze eerste wedstrijd mochten er naast mij 3 personen bij zijn en 2 personen om te komen kijken, Romano en Lorenzo waren er om de kart voor mij race klaar te maken en dat hebben ze gelukkig voor elkaar gekregen, mijn vader voor het vervoer en dit maal ook als keukenprins voor onze hongerigebuikjes.

Mijn moeder en Mellanie kwamen zaterdag kijken bij de races.
 
E-mailen
Info