Welkom op mijn website  
Karter met passie

Blog


Seizoen 2021 GK4

De kalender van seizoen 2021 is bekend en ben weer ingeschreven, dit seizoen gaan we voor de senior klasse nationaal en hopen dat we nu wel 6 wedstrijd weekends mogen hebben.

We gaan dit seizoen lekker knallen in de GK4 Senior nationaal klasse, de inschrijving is gedaan en we staan klaar om er een mooi jaar van te maken als corona het toelaat. Ook dit jaar hebben mijn sponsoren weer wat voor mij over ondanks de lastige tijd.

Mijn monteur Romano en Coach Mellanie zijn er ook weer klaar voor, afgelopen jaar heb ik met Mellanie tijdens de races telefonisch contact gehad omdat er maar 2 personen bij mochten zijn en dit jaar hoop ik echt dat we weer gewoon met ons mooie clubje mogen gaan.Seizoen 2020 GK4

Seizoen 2020 is ten einde gekomen met 2 echte race weekenden waar mijn prestatie top was en jammer dat ik dit niet het hele seizoen heb kunnen doorzetten door de Corona.

Gelukkig nog wel met regelmaat kunnen trainen.

Deze eerste wedstrijd mochten er naast mij 3 personen bij zijn en 2 personen om te komen kijken, Romano en Lorenzo waren er om de kart voor mij race klaar te maken en dat hebben ze gelukkig voor elkaar gekregen, mijn vader voor het vervoer en dit maal ook als keukenprins voor onze hongerigebuikjes.

Na de trainingen stond alles goed voor, dus op naar de kwalie en daar stond de eerste P5 van het seizoen om de wedstrijden te starten. De kwalie's zijn nog niet echt super en moet op getraind worden.

Race 1:
Ik vertrok vanaf P5 en kwam in de eerste ronde in een scrimmage terecht. Kon gelukkig nog wel het een en ander ontwijken om wel verder te kunnen rijden en moest toen vanaf P8 weer terug naar voren rijden. Ik eindigde de race op P3.

Race 2:
P3 was in deze race ook mijn startplaats, met Jules Vanhulle en Iano Rossignol voor mij. Mijn monteurs Romano Franssen en Lorenzo Stolk hadden mijn kart wat aangepast na race 1. Mede daardoor had ik een hele goede pace en kon in de eerste ronde P1 bemachtigen en gaf deze ook niet meer uit handen.

Race 3 (Finale):
Omdat ik een P3 en een P1 had behaald in voorgaande races net als Jules kreeg hij de P2 doordat hij een snellere tijd had gereden dan mij. Ik vertrok van P3, had een hele slechte start en zat klem, viel terug naar P7 en knokte mijzelf terug in de race naar P3. Helaas was de race niet lang genoeg om bij de nummers 1 en 2 te komen. Ik had wel de snelste tijd gereden.
Op P3 geëindigd in het Overall klassement. Dat smaakt naar meer!

Mellanie Motz en mijn moeder kwamen zaterdag ook nog kijken. Mell bedankt voor het oppeppen en het coachen😜

Op naar Race 2 Genk....Een mooi stukje in RaceXpress over GK4 Race 1 Spa Francorchamps...
Sinds 2002 brengt RaceXpress het laatste Formule 1 en ander autosport nieuws. Foto's, Uitslagen, Kalenders en alle raceklasses van Grand Prix, DTM tot Karting.
RACEXPRESS.NLMike Dijkgraaf toont raceskills met knappe inhaalrace: "Gaaf dat ik nog het podium heb gehaald" | RaceXpress
Sinds 2002 brengt RaceXpress het laatste Formule 1 en ander autosport nieuws. Foto's, Uitslagen,…
Race 2 Genk

Na een mindere kwalie P6 aan de start voor race 1 en zoals ik het graag heb kwamen er wat spetters uit de luchten die brachten voor mij extra focus en kon ik laten zien dat mijn monteurs mij de juiste info hebben gegevens om de juiste lijn te pakken als dit gebeurd. 

Daar was voor mij een mega start, na bocht 1 had ik al een voorsprong van 5 sec op de nummer 2 en heb nog een aantal ronden vol doorgereden en ben toen op het gemak naar de eindstreep gegaan zonder verder veel te vragen van mijn kart, voorsprong op de streep nog ruim 4 sec op de nummer 2 en bijna 10 sec op de nummer 3.

Race 2 van start op P1 best lastig om je te focussen op de lampen en je concurenten, het ging best lekker en de kart liep ook nu weer super.

Na een ronde of 6 gebeurde er een ongeluk achter mij en hebben ze de race stil gelegd voor zeker 20 min, na dat de ziekenwagen weer was vertrokken van de baan konden wij de laatste rondes afmaken met een herstart en als je dan merkt dat je kart niet super meer loopt wat doe je dan? Dan doe je wat je geleerd hebt met binnenkarten en dat is verdedigen wat zeker lastig is buiten maar het is mij goed afgegaan en soms kwam er iemand langs voor een zeer korte duur, ook deze race afgesloten met een P1.

Race 3 ook weer die start van P1 en wetende dat Romano er alles aan heeft gedaan om de kart weer in top conditie neer te zetten.

Deze race verliep zeer lastig maar daar heb ik laten zien dat ik ermee kan omgaan en mij niet zomaar aan de kant laat zetten, gevochten tot de streep en weer was daar de P1 en dus de dag zegen P1.

Wat ben ik trots op mijn teamleden die alles voor mij regelen zodat ik mij kan focussen op de races.


Nu is het trainen en testen om weer klaar te staan in oktober voor het vervolg van de races.


Zaterdag 30 januari 2016 heb ik het Open Zeeuws Kampioenschap gereden in Middelburg. De gedoodverfde Zeeuws Kampioen en tevens mijn teammaatje bij The Dutch Value, Eliano deVos heb ik het tijdens dit kampioenschap erg moeilijk gemaakt. Daar Eliano in Middelburg al zeker 1,5 jaar rijdt, en ik hier nu voor de 5e keer ging rijden, was de race voor het Zeeuws Kampioenschap eigenlijk al uitgemaakt. Maar tijdens de laatste race (gewone rijrichting) en finale wist ik als 1e te finishen. Helaas had ik de pech in de 1e race (tegengestelde richting) een kart te treffen die niet in de bochten naar links reageerde, en ik dus minder snel kon rijden en zo 3e werd. De 2e race ging al beter in tegengestelde richting en eindigde ik als 2e.

Wanneer mijn andere teamgenootje van The Dutch Value, Tess Verschoor in de finale als 2e was gefinished, dan was ik Zeeuws Kampioen geweest, maar dat was helaas niet het geval. Dus al met al uiteindelijk als 2e geëindigd. Ik had wel de snelste tijd van de dag bij de kids gereden!! Was weer een leuke kartdag! 

Verslag KCR Ranking Race d.d. 22-02-2016

Deze race werd gratis aangeboden door Kart Centre Roosendaal voor diegene die maandelijks bij de kinderkarts en grote huurkarts in de Top 10 hebben gestaan. (ranking) Deze race was dus voor alle fanatieke rijders die elke maand trainen om in de Top 10 te komen of gewoon serieus aan het trainen zijn, zonder die Top 10 in de gaten te houden J

Er waren 12 teams gemaakt door middel van een grote huurkart aan een kinderkart te koppelen. Deze koppels werden geloot. Dus het was een verrassing voor iedereen met wie je gekoppeld was.

   

We hadden een kwalificatie van 5 minuten, beide tijden (kinderkart + grote kart) werden bij elkaar opgeteld en zo werd de startpositie bepaald. Ik was gekoppeld aan Axel, wij waren team “The Bad Boys”. Axel had de 10e tijd bij de kinderkarts in de kwali en ik de 2e tijd bij de grote karts. Zodoende startten wij vanaf positie 7. Tijdens de wedstrijd deed Axel goed zijn best en reed zelfs 37-gers! Maar aangezien er bij de kids zeer snelle karters zaten, verloren we zo veel tijd. Ik heb nog wel geprobeerd het een beetje goed te rijden  door middel van een aantal inhaalacties. Met de pitstops konden wij zelf helaas niets doen, aangezien deze werden aangegeven door de wedstrijdleiding. Al met al lekker gereden en was het een toprace en eindigen we zoals we gestart waren…op de 7e plaats. Compliment aan Axel!! We hebben er met zijn allen een FUN-avond van gemaakt, want plezier hadden we zeker! Voor het podium had KCR nog wel gedacht aan een klein prijsje (medaille) want het is en blijft een wedstrijd…. Deze race is zeker voor herhaling vatbaar!! KCR nogmaals bedankt voor deze leuke avond. KCR maakt van alle gereden wedstrijden bij hun op de baan ook een verslag, deze kunt u ook lezen via Facebook of de website van KCR. 
MIKE DIJKGRAAF KIDS KAMPIOEN DOK 2016!

Het weekend van 12 en 13 maart was het DOK bij Kart Centre Roosendaal. DOK geldt als één van de kwalificatietoernooien voor het Kart World Championship in juli waarvoor 3 tickets te verdienen zijn. Aangezien ik bij de “kids”mee reed, had ik daar helaas geen kans op aangezien deze klasse daar niet rijdt. Maar bij de jeugd wel, alleen deed ik dit weekend bij de jeugd mee om ervaring op te doen, aangezien ik nog niet zo lang in de grote karts rijd. Maar wat was het gaaf om mee te maken dit weekend, en dan in 2 klassen meerijden, wat een ervaring weer. Vorig jaar bij het 1e DOK waar de kids-klasse ook mee mocht doen, ben ik Vice-Champion (2 e plaats) geworden, en dit jaar wilde ik, ondanks dat ik overgestapt ben naar de grote karts en bijna niet meer in de kinderkarts reed, voor het kampioenschap gaan!

In de loting waren Eliano en ik bij 3 races (van de 4 races) elkaars rivaal. Tess heb ik helemaal niet geloot in een race. In de 1e race had ik weinig tegenstand en kon ik makkelijk de pole/ winst en snelste tijd binnenhalen. De eerste belangrijke punten waren binnen! In de 2e race kreeg ik in de kwali mijn tijd niet verder naar beneden gereden dus helaas geen pole, balen! Ik werd 2e in deze race, maar behaalde wel de snelste tijd dus weer een extra punt!! In de 3e race was het weer hetzelfde verhaal, weer net geen pole in de kwali en 2e plaats in de race met snelste tijd. Op zondagochtend moesten wij weer aftrappen met de 4e race, ik had een kartje wat niet snel genoeg uit de bocht kwam helaas dus weer geen pole en werd ik wederom 2e achter Eliano. Wat was ik boos en teleurgesteld in mijzelf. Dan maar de finale…..

De finale: Het kwam er nu op aan dat ik alle punten moest binnen rijden die er maar te halen waren en dat deed  ik gelukkig, “hoe noemen ze dat ook al weer? O ja, pieken op het juiste moment”. Alleen was ik nu nog afhankelijk wat de nummer 1 (Tess Verschoor) en de nummer 2 (Eliano de Vos) deden in de finale. Zij vochten samen in de finale met Redwan Geerts voor de 2e plek. Met een prachtige inhaalactie net na een pitstop was het Redwan die de 2e plek in de finale pakte. Eliano eindigde als 3e en Tess als 4e. Deze gunstige uitslag hield in dat ik Nederlands Kampioen Kids was!!!! Een mooiere afsluiting in de kinderkarts was er niet voor mij... Ik noteerde dit weekend ook de snelste tijd bij de kids: 37.0 Het was een zeer geslaagd weekend wat betreft de Kids-klasse.

Ik ben ook heel erg dankbaar dat mijn sponsors dit mogelijk gemaakt hebben voor mij.

Ook moet ik nog wat mensen bedanken die mij dit weekend hebben geholpen met pitten en met moed in spreken, 

Mellanie Motz, Rico Haarbosch, Ruben Boutens en mijn ouders.

    

JEUGD KLASSE DOK (75kg)

Verslagje van mijn Trainer Corné Snoep:

Het was een weekend om van te smullen, nog steeds zien we de foto’s, standen en reacties terug op facebook. Meer dan lof over hoe alles is verlopen en wat jullie er van vonden, maar vergeet jullie zelf niet! Dit kan alleen maar een succes zijn wanneer jullie zo rijden als dit weekend met de DOK!

De eerste race is altijd afwachten wie er direct de juiste snelheid heeft. Maar er lagen meer kapers op de kust, Mike Dijkgraaf, uiteindelijk de Kampioen bij de Kids, rijdt nog maar kort in de wedstrijdkarts en doet mee voor de ervaring, maar je weet het nooit… (Ik werd 4e in de kwalificatie en ook als 4e gefinished!! Goede eerste race!)

In de middag mochten ze allemaal op voor race 2 en nu in tegengestelde rijrichting; Mike werd nu 5e .

De 3e race van de dag: Mike vond zijn gemiddelde plaats in het circuit en werd nu weer 5e.

De laatste race voor de Halve Finales: Nu mochten de 2 leiders tegen elkaar en Rico won de strijd zeer eenvoudig, hij liet duidelijk zien dat hij de grote man is. Ian kon toch weer maximaal scoren en werd 2e voor Rick die eindelijk weer verdiend op het podium kwam. Stijn zat er toch weer knap bij op P4 voor Guillermo die beter zijn ritme vond. Ian Lepelaar ging ook steeds beter en hield nu Mike (7e plaats) achter zich, wat een mooi veld zat er nu bij elkaar. Alex won nu van Guus en ging dus beter en beter rijden.

Halve Finale Fleur was in gevecht met Mike en wat was dat een gave battle om te zien!! Mike werd 8e. Knap gedaan!

Finale nu alle races en halve finales te hebben gehad mochten 13 rijders naar de Finale, nu komt het op de details aan! Kan je pieken, bezwijk je niet onder druk? Of zit het tegen en heb je net in die Finale een lastige kart?.....

……maar voor Mike, één van de 2 jongelingen maakte er een fraai gevecht van in de finale met Guillermo en Mike eindigde op een mooie 10e plaats in het kampioenschap!! Goed gedaan voor de eerste keer DOK!

          

Mike ging om ervaring op te doen en dan 10e worden van de 18 rijders, knap man! 


Verslag Rental Kart Masters Eupen 80kg-klasse             d.d. 25 en 26 maart 2016

Dit was geen weekend voor mij om voor het podium te gaan, de sterkste mannen en vrouwen van Europa waren hierbij aanwezig. Maar jeetje wat een geweldige ervaring weer om mee te mogen maken. Alles was super geregeld tijdens dit weekend door Karting Eupen. Donderdagavond begonnen met een training, tegenovergestelde richting, dit was de eerste keer voor mij dat ik dit reed op deze baan. Afwachten maar hoe het mij zou vergaan de vrijdag, aangezien deze dag alle races (5) in tegengestelde rijrichting zouden worden gereden… Ik ga dit weekend in ieder geval proberen om geen laatste te worden in het klassement, dit is mijn doelstelling.

Race 1 als 13e geëindigd van de 14 rijders                                     Race 2 als 12e geëindigd van de 13 rijders                                     Race 3 als 13e geëindigd van de 14 rijders                                     Race 4 als 14e geëindigd van de 14 rijders                                     Race 5 als 12e geëindigd van de 13 rijders

De zaterdag was de dag dat we de gewone rijrichting gingen rijden, dat beviel mij stukken beter, minder zwaar….

Race 6 als 13e geëindigd van de 14 rijders                                     Race 7 als 13e geëindigd van de 13 rijders helaas dit kom doordat ik de pitstop niet goed nam, je moet een pitstop houden van 10 seconden en ik vertok net te vroeg uit de pitstraat, dus mijn pitstop kwam op 9,91 seconden L Hier heb ik wel van geleerd, want bij de volgende pitstops, dacht ik wel goed na wanneer ik ging rijden…. 

Race 8 als 11e geëindigd van de 13 rijders                                     Race 9 als 14e geëindigd van de 14 rijders

     

Nu moest ik nog de B-finale rijden, helaas een slecht kartje getroffen in de finale, dus kwalificeerde ik als laatste. Ik had gehoopt mijn directe tegenstander Pawel voor te blijven, maar dit was helaas onmogelijk met dit kartje (nr.21). In de race hiervoor had Jarno deze kart en hij kreeg deze kart niet onder de 59.0! Dus ik kon de finale met een plekje winst wel op mijn buik schrijven….  Wel heb ik tijdens de finale nog wel 58-ers (58,7/ 58,8/ 58,9) eruit kunnen halen doordat ik agressief ging rijden, omdat ik gefrustreerd was dat ik dat kartje had. Mijn trainer vertelde nog na afloop dat ik dit het gehele weekend had moeten doen, dan had ik nog wel hoger kunnen eindigen! Tijdens de finale lag ik achteraan in het veld en dat veranderde niet tijdens de finale, omdat Jarno in de finale op einde een foute inhaalactie maakte en zo de zwarte vlag kreeg, werd ik 25ste  en geen 26ste ! Dus wederom niet als laatste gefinished. In het eindklassement ben ik geëindigd op plek 26. Er waren 28 deelnemers, 1 deelnemer is op zaterdag uitgestapt en heeft opgegeven en 1 deelnemer was overgestapt naar de 100kg-klasse. Dus mijn doelstelling heb ik gehaald!! Ik heb tijdens dit weekend heel veel geleerd, met name de pitstops en de shortcuts nemen. De meeste heb ik zelf genomen zonder aanwijzing vanaf de zijkant. Nu nog de e-pacs kort nemen en wat agressiever rijden, en dan moet het goed komen, ik ga eraan werken trainer!! Ik heb nu al zin in volgend jaar!! Sponsers, Ouders, Zusje, Medekarters, Teamgenoten, Vrienden, Trainer en Karting Eupen heel erg bedankt voor dit mooie weekend! Dit heb ik maar weer in mijn rugzakje zitten…. Op naar Polen. 


Verslag PIKC (Polish Indoor Kart Championship)  d.d. 7 en 8 mei 2016 te Stettin

“Wat een geweldig weekend, wat een ervaring en wat heb ik een hoop geleerd!”

Op donderdag 5 mei zijn wij al vroeg in de ochtend vertrokken richting Polen. In de avond heb ik samen met nog een aantal Nederlandse karters van KCR Roosendaal, een aantal heats gereden als training, om de baan te verkennen.

De volgende dag was er een training ingepland voor alle wedstrijdrijders waar je vooraf  voor moest reserveren en betalen. Ik heb 5 heats gereden (tegengesteld en gewone rijrichting) en natuurlijk de pitstop geoefend met de beruchte “knop”. Dit ging allemaal prima, al kostte het wel tijd aangezien ik de knop niet in één keer goed ingedrukt kreeg (ben nog iets te klein).

Zaterdagochtend vroeg was de briefing voor alle rijders. Wat een lang verhaal. Maar het kwam er op neer dat we begonnen met de tegengestelde wedstrijden en daarna de gewone rijrichting. Tijdens elke wedstrijd moest je 1 keer een pitstop maken. Bij de junioren (waar ik bij zat) had je alleen een finale, geen halve finale. Er waren heel veel regels en je kon aardig wat penalties krijgen als je niet goed uitkeek! Bij 6 penalties mocht je de volgende dag 1 race niet rijden.

Race 1: Het was een zeer sterk veld! quali 10e , gefinshed als 10 e. Wat tijd verloren op de pitstop om er zeker van te zijn dat de knop goed ingedrukt was, maar wel in 1 keer goed gelukkig! Wat waren er veel die de mist ingingen met die knop indrukken. Nog wat inhaalacties gemaakt. Deze race was tegengestelde rijrichting.

Race 2: Mijn kwali verpest, dus als 13e gestart. Tijdens de race nog wel wat plekjes gepakt en gefinished op plek 10. Deze race was ook weer tegengesteld. Het ging vandaag met rijden wel wat beter dan gisteren tijdens de training. Mijn rondetijden waren al wel wat beter!

 

Race 3: De laatste (tegengestelde) race van de zaterdag. Helaas een kart getroffen die niet vooruit kwam. Vol gas gereden de kwali en de race, maar kwam niet bij het veld. Kwali 12e en als 13e geëindigd. Pitstop ging wel veel beter/ sneller. Maar daar had ik nu niet veel aan.

Race 4: De eerste race van de zondag. Het was weer lekker vroeg op.  Dit was nu de gewone rijrichting. Tijdens de kwali kreeg ik er niet meer uit dan een 9e plaats. Tijdens de race ging mijn pitstop ook niet helemaal lekker, moest een paar keer op de knop drukken voordat mijn tijd werd geregistreerd. Hierdoor had ik een aantal plekken verloren. Als 11e gefinshed. (balen)

Race 5: Dit was de laatste race van het weekend. Deze laatste race was wederom geen succes. Kwali 9 e en geëindigd op de 11 e plaats, maar nog wel geprobeerd om nog wat inhaalacties te maken.

In het eindklassement de 25e plaats behaald van de 28. Dit was voor een mij een zeer leerzaam weekend! We gaan er komend jaar tegenaan met trainen (en nog een beetje groeien) en dan zullen we volgend jaar eens zien of ik het podium kan halen. Hierbij wil ik ook mijn sponsors bedanken om dit voor mij allemaal mogelijk te maken; Dijka Kabel Kabelwerken B.V., Multi Power Uitzendbureau, Voets Assurantiën, Ford van de Ree Roosendaal, Primera Kennedylaan Roosendaal, DPS Company, InAxtion, Autoschadeteam Roosendaal, Reward Business Gifts, POS Factory, Aanhangwagens West-Brabant.

             

Ondanks dat ik dit weekend mee deed voor de ervaring, hebben mijn medekarters uit Nederland super veel medailles en bekers gewonnen!! Super trots op jullie allemaal! Nogmaals bedankt voor alle aanmoediging en coaching. 

Verslag Belgian National Championship te Dolhain 2016 d.d. 25-06-2016

Dit kampioenschap werd georganiseerd door Mathias Grooten en Gregory Laporte. Hier reed de top van Europa mee!! 

In totaal 30 deelnemers. Aanvankelijk was het de bedoeling dat we 2 dagen zouden rijden, maar omdat er minder deelnemers waren dan gepland, konden ze alles in 1 dag laten rijden. Het werd wel een zeer lange dag. Aanvang briefing 08.00 uur – podium 22.30 uur. Het kampioenschap werd op 90kg gereden.

Op vrijdag 24 juni zijn mijn vader en ik rond 13.00 richting België gereden. De eerste training stond gepland om 16.30 uur, vervolgens zou ik nog 2 heats rijden. In totaal 1,5 uur getraind op een vreemde baan. Deze baan was ook zeer technisch, maar het ging wel aardig. In de avond op tijd naar bed gegaan want het was weer vroeg dag, 08.00 uur briefing!

Zaterdag 25 juni vroeg op, lekker ontbeten in het hotel. Ik ben er klaar voor en gebrand om te gaan voor een mooie plek in dit sterke veld! Op naar de briefing. Alles begrepen en mijzelf klaargemaakt voor de 1e race van de dag.

Race 1: Was nog een beetje onwennig, maar als 8 e gekwalificeerd en als 8e gefinished.

Race 2: 6e in de kwalificatie en als 6e over de finish.

Race 3: 7e in de kwalificatie en als 7e gefinished.

Race 4: 8e in de kwalificatie en als 7e over de finish.

Race 5: 10e in de kwalificatie en als 10e over de finish.

Finale: 8e in de kwalificatie en als 9e geëindigd.

          

In het totaalklassement geëindigd op plek 23!! Het is nog niet helemaal wat ik wilde maar het begin is er. Tijdens het podium worden de jongste deelnemers (Eliano (13 jaar) en ik (11 jaar)) genoemd en geprezen. Was wel heel erg leuk! Dit was voor mij weer een geweldige (leer)ervaring, mochten ze het volgend jaar weer organiseren, dan ben ik weer van de partij!! 

Madrid 3 december 2016

Kwalificatiewedstrijd KWC juniors, La Mancha Karting Rivas

Zaterdagochtend kwamen we aan op Madrid, vervolgens naar het hotel en daarna naar de kartbaan om te trainen/ de baan te verkennen voor de avond. Mijn rivalen stonden tijdens mijn trainingsheats boven om mij in de gaten te houden. Ik reed tijdens deze trainingen met de grote mannen mee, aangezien de senioren op zondag de kwalificatiewedstrijd hadden. Ik deed mijn ding, en de kinderen waar ik tegen moest rijden in de avond, hielden nog hun afstand. Ik had mijn visitekaartje afgegeven zeg maar….

In de avond (donker) begon de race op een buitenbaan met verlichting, dit zijn uiteraard hele andere omstandigheden dan dat ik gewend ben. We waren opgesplitst in poules van 4 rijders. Ik zat in de poule met de beste rijder van daar. Dus ik moest serieus aan de bak. We reden 4 wedstrijden normale rijrichting en 4 wedstrijden tegengesteld. De eerste wedstrijd won ik, en dat konden die Spanjaarden nog niet echt waarderen aangezien ik de enige buitenlander was die daar mee reed. De tweede wedstrijd won mijn directe tegenstander en ik werd 2 e. Tegengesteld was ik nog sneller dan ik de gewone rijrichting. Na de wedstrijden werd er een halve finale gereden (one lap) door de nummers 1 en 2 van ieder poule. Die moesten tegen elkaar rijden. Dus Kevin (de beste karter van daar) en ik moesten het tegen elkaar opnemen. Tijdens de one lap begon het net te regenen toen ik voor de eerste keer over de finsh reed en mijn one lap in ging. De eerste bocht na de finish is een scherpe s-bocht en doordat de baan nat werd, gleed ik weg en verloor hiermee belangrijke tijd… waardoor ik de battle verloor. Helaas geen finale voor mij. Maar iedereen kwam naar mij toe, Mike you are a great rider!! How do you do that in a few trainingheats driving so fast. It toke us months to practice and we do not drive the same times as you!! WAUW!!

Ik kreeg zoveel complimenten dat ik er verlegen van werd, wat een aardige mensen daar, ik heb er gelijk 18 Spaanse vriendjes bij!! Wat een ervaring weer, en van de zomer tijdens het KWC zal ik met deze kinderen ook een kampioenschap rijden. Ik kijk er nu al naar uit….

Natuurlijk had ik liever met het KWC meegereden, maar daar ben ik helaas nog te jong voor.

      

Met het DOK bij ons in Nederland en bij BNC in België, rijden er ook een aantal Spaanse rijdertjes uit Madrid mee! Super tof! Denemarken 26 t/m 28 december 2016

RACE OF CHAMPIONS, Racehall Denmark

Weer terug in Nederland na een geweldige ervaring in Denemarken! Op maandag begonnen met trainen samen met Ruben Boutens en Rico Haarbosch, de baan verkennen en die lag mij beste wel!

Dinsdagochtend ook nog even getraind en woensdag was dan de dag van “The race of Champions” op 65kg. We zaten allemaal in 1 groep (24 deelnemers) dus dat was pittig. Het ging om de kwalificatie daar moest je een goede tijd neerzetten om een beetje voorin te kunnen eindigen omdat iedere race maar 9 laps waren. Het waren 4 races.

Resultaat races:

Race 1: P7

Race 2: P4

Race 3: P6 (In deze race zelfs op 71,5 kg gereden aangezien er nog een blok van 5 kg in de loodbak zat! Daar kwam Ruben achter toen hij deze kart in de volgende wedstrijd kreeg. De vorige rijder had zijn loodbak niet leeggemaakt, en ik had geen lood nodig omdat mijn stoel zwaar genoeg was, dus die checken we in het vervolg altijd!! Weer een goede les geleerd)

Race 4: P12

In het klassement vóór de finale op P6 geëindigd. Dit was gelijk ook mijn startpositie in de finale. Helaas in de finale een lastig kartje getroffen en werd 10e van de 24 rijders waarvan meer dan de helft thuisrijders waren. Rico Haarbosch werd eerste in de 65 kg-klasse met twee vingers in zijn neus! Jeetje wat kan hij rijden, gefeliciteerd Rico! En Ruben jij ook gefeliciteerd met je topprestaties in de 100 kg-klasse (2 e plaats) en de 80 kg-klasse (3 e plaats). Ik vond het geweldig om dit met jullie mee te mogen maken. Bedankt voor jullie steun en coaching ook aan Edyta Paleczka, Marcel Hollink, Renst Haarbosch en mijn familie. En vanaf het thuisfront: Mellanie Motz en opa en oma.

          

Ik ben weer een geweldige ervaring rijker!! Op naar de volgende….. Middelburg 29 januari 2017

Open Zeeuws Kart Kampioenschap, Middelburg

Weer thuis van een geweldig weekend Zeeuws Open Kart Kampioenschap in Middelburg.

De kwalificaties liepen niet allemaal even goed bij mij! Maar wel iedere race naar voren gereden. Tijdens de 3e race hadden we een gele vlag situatie op de gehele baan waarbij ik (op P5) als enige van mijn gas afging t.o.v. mijn voorgangers! Dit kostte mij ruim een halve seconde op de rest, zodat het mij net niet lukte om nog een plekje in te halen. Niemand van P1 t/m P4 kreeg een penalty dus dat was behoorlijk balen voor mij.

De finale ging echt super. De kwali in de finale resulteerde in een P2 achter Guillermo. Het werd nog spannend want Wouter kwam voor mij te rijden tot de laatste ronde van de finale, dus in de laatste ronde moest ik nog wat doen. Er was een achterblijver die Wouter voor moest laten gaan en daar heb ik van geprofiteerd door bij Wouter binnendoor te steken bij een van de laatste bochten vlakbij de finish!

Resultaten races:

Race 1: 4e plaats

Race 2: 4e plaats

Race 3: 5e plaats

Finale: 2e plaats

De wedstrijdleiding had een fout gemaakt in de puntentelling waardoor ik op het podium kwam op de 3e plaats. De organisatie heeft besloten dat ik een gedeelde 3e plek heb behaald in het Zeeuws Open Kampioenschap. En wanneer in race 3 wel penalties (0,5 seconde) waren uitgedeeld, was ik in het eindklassement gewoon 3e geworden.... Al met al toch wel trots op mijn prestatie!! Guillermo van Pamelen is de terechte Zeeuws Open Kart Kampioen 2017!! Wat heeft hij sterk gereden! Nogmaals mijn felicitaties!

 

Hierbij wil ik ook nogmaals mijn sponsors bedanken die dit mogelijk voor mij maken. En natuurlijk wil ik iedereen bedanken die mij heeft aangemoedigd!! Dank je wel!!

              FK1 Nijverdal 4-3-2017

Zaterdag 4 maart was de eerste FK1 wedstrijd in Nijverdal, waar de top van Nederland en België meerijd en waar ik mee mocht rijden als dagrijder. Het was de bedoeling dat ik dit seizoen de FK2 zou rijden, maar door omstandigheden heeft de organisatie van de FK2 besloten dit jaar niet door te laten gaan. Dit is natuurlijk heel erg jammer, des te leuker is het dat bij een aantal FK1 wedstrijden het mogelijk is om als dagrijder mee te rijden. En daar was zaterdag de eerste van.

Vrijdagavond aangekomen in Nijverdal en 2 heats gereden om de baan te verkennen. Ik heb in Nijverdal namelijk nog nooit gereden. Het was even wennen met die stuurbekrachtiging op de kart. Wel een hele leuke baan!

De volgende ochtend voor de wedstrijd ook nog 2 trainingsheats gereden, en dat ging al een heel stuk beter. Ik was er klaar voor.

De eerste wedstrijd (1A) begon en we (16 rijders per race) moesten (alle wedstrijden) kwalificeren door middel van een “onelap”. Ik kwalificeerde als 5e, ik stond vóór mijn grote voorbeeld Ruben Boutens. Normaal gesproken ben ik eerlijk gezegd niet zo goed in “onelaps”, maar nu lukte het aardig. De race begon, ik reed van een 5e positie naar een 4e positie tot kort voor het einde van de race dat ik Mats de Jong nog inhaalde. Deze actie werd door de wedstrijdleiding uitgeroepen tot de inhaalactie van de dag. Zo kwam ik als 3e over de finish, achter Thom van Dijk en Mathias Grooten. Superblij!! Ik had mijn hoogtepunt van de dag al gehad…

De tweede wedstrijd (2B) daar ging de kwali iets minder van. Ik kwam uit op positie 8, maar wederom vóór Ruben Boutens, dus dat was weer een prestatie op zich. Tijdens de race wel 2 plekken verloren door ophouden en daardoor iets te laat gaan pitten, waardoor ik wat tijd was verloren. Ik finishte als 10e .

De derde wedstrijd (3A) verliep mijn kwali niet zo lekker en kwam ik uit op plek 9. Tijdens de race was er een incident waar meerdere rijders bij betrokken waren, daar kon ik van profiteren waardoor ik als 5e over de finsh kwam.

De vierde race (4A) had ik een veel mindere kwali, plek 13. Halverwege de race had ik een heftige botsing met Rick Harthoorn die ineens stilstond en ik niet meer op kon reageren na de bocht! Nu reed ik op plek 15 en moest weer proberen naar voren te rijden. Ik heb nog wel een paar plaatsjes goed gereden door er een paar in te halen die met elkaar aan het battlen waren. Als 12e over de finsh gekomen.

De vijfde race (5B) reed ik een geweldige kwalificatie! Ik kwam uit op P2!!! Ruim voor Rico Haarbosch en ook voor Mats de Jong en Mathias Grooten. Mijn dag was helemaal goed! Tijdens de race lag ik geruime tijd 2e totdat Thom van Doorn mij besloot aan te vallen. We wilden geen van beide opgeven wat resulteerde in een heftig contact waardoor ik achterste voren stond en niet mijn weg kon vervolgen zodat het hele veld voorbij kon rijden….Ik baalde als een stekker, weg mijn top 10 positie in het dagklassement…… Toch nog op P12 over de streep gereden. In deze race wel mijn snelste tijd gereden: 45.16

In het eindklassement als 15e geëindigd van de 32 rijders.

Al met al een geweldige dag om mee te mogen maken in dit geweldige veld! BEDANKT ALLEMAAL!

Ik wil de wedstrijdleiding bedanken voor de goede organisatie en begeleiding.

            

Ook mijn sponsoren wil ik bedanken voor het mogelijk maken van het rijden van deze wedstrijden. BNC bij Hurricane Dolhain Zaterdag Zondag 1&2 April 2017 

Afgelopen vrijdag afgereisd naar Dolhain. Mijn Spaanse vrienden uit Madrid deden ook mee aan dit Belgisch National kart Championship, dus dat was weer een leuk weerzien. In de avond nog even lekker getraind en hadden we de briefing, zodat we op zaterdagochtend nog niet zo vroeg aanwezig hoefde te zijn.

Zaterdagochtend de 1e juniorrace begon pas om 12.00 uur, dus dat was wel lekker. De kwalificatie van de 1 e race begon en twee van mijn Spaanse vrienden waren niet snel genoeg op de baan in de kwali, zodat ik vast kwam te zitten en hun in moest halen. Dit kostte mij helaas te veel tijd zodat ik op plek 8 uitkwam. Tijdens de race nog wel 3 plekken weten te pakken zodat ik op P5 eindigde. Helaas, maar je had in ieder geval een schrap, dus op naar de 2e race.

In deze race werd de kwali opnieuw gedaan, omdat er een Spaanse rijder nog steeds mensen ophield, nu mocht hij wel overgereden worden en bij mij niet. Echt wel frustrerend. Maar goed ik stond aan de start op P4. De race ging van start en ik lag op P3 totdat Jarno Hermans zijn shortcut nam en mij naar buiten dwong zodat ik geen kant op kon en Antoine Morlet mij vol in de zijkant tikte zodat ik onder de bakken stil kwam te staan. Weg race!! Ik lag achteraan en moest weer naar voren zien te rijden. Het gat was echt zo groot dat ik niet veel plekken meer goed heb kunnen rijden en ben ik op P11 gefinished. Dit was de echte schrap. De eerste race moest wel blijven staan. Ik was echt zo boos….

In mijn 3e race heb ik al mijn frustratie in gegooid en ik knalde er een poleposition uit!! Bastien Cabrera stond achter mij. Tijdens de race heb ik hem helaas niet achter mij kunnen houden. Maar ik was wel de snelste op de baan met een shortcut van 43.0!! Deze race als 2e over de finish gekomen.

De 4e en laatste race kwalificeerde ik mij als vierde. Tijdens de race nog een plekje teruggepakt en als 3e geëindigd.

Ik stond nu 4 e in het algemeen klassement met 5 punten achterstand op de nummer 3 (mijn teammaatje Jarno Hermans) en 9 punten op de nummer 2. Er kon dus nog van alles gebeuren.

Zondagmiddag was dan eindelijk de finale van de junioren. Alle 14 rijders moesten een hotlap rijden in dezelfde kart. Ik zette de 2e tijd neer, een 45.348. Ik mocht als 2e starten achter Bastien Cabrera en Antionne Morlet op plek 3, mijn directe concurrenten Jarno Hermans op plek 4 en Eliano de Vos op plek 5. Tijdens de race waren Bastien en ik steeds de snelste op de baan, dus er zou ook niets veranderen aan onze positie in het veld. Geen fouten gemaakt en hard weggereden van de rest, zodoende een 2e plaats behaald in de finale. Helaas mocht het niet genoeg zijn om een 3e plaats te pakken in het eindklassement omdat mijn teammaatje Jarno Hermans als 4e over de finish kwam en zo toch nog voldoende punten binnenhaalde om op gelijke hoogte te komen met mij. Aangezien de wedstrijdleiding dan keek naar de vorige raceresultaten en Jarno hierbij 1 plek hoger was gefinished in een race dan mij, werd hij 3e in het eindklassement. Ik was er een klein beetje vanuit gegaan dat de finale zwaarder zou tellen, maar helaas…..heel zuur voor mij. Mike Dijkgraaf gelijk aantal punten als de nummer 3 op de 4e plaats geëindigd…..

Gefeliciteerd Jarno met je 3e plaats, Eliano de Vos met zijn 2e plaats en Bastien Cabrera met zijn 1e plaats.

         

Watch out, I’ll be back next year!! Verslag PIKC Polen, Go-kart Silverhotel 27 en 28 april 2019

We zijn weer thuis van een super weekend PIKC. 

Vorig jaar 1 medaille gewonnen op het PIKC, dus de doelstelling van dit jaar was dit behaalde resultaat minimaal te verdubbelen en de halve finale (beste 48 rijders) te behalen in de overall klasse. Deze keer reed ik 2 klassen, junior (op 75 kg in totaal 40 deelnemers) en de overall (op 90 kg in totaal 120 deelnemers). 
Nou die doelstelling heb ik meer dan behaald! Deze keer 3 keer podium gereden, 2 keer een 1e plaats behaald bij de junioren en 1 keer een 3e plaats behaald bij de overall klasse…en als kers op de taart, de semi-finale in de overall klasse mogen rijden!

Bij de junioren ben ik 10e geëindigd (alleen de beste 16 deelnemers mochten naar de finale waarvan de nummers 1 tot en met 10 in het klassement mochten kwalificeren) en bij de overall ben ik 35e geworden.
  

Overall Klasse:
Race 1: Kwalificatie P16 en Finish P10
Race 2: Kwalificatie P12 en Finish P9
Race 3: Kwalificatie P3 en Finish P3
Race 4: Kwalificatie P5 en Finish P4
Race 5: Kwalificatie P9 en Finish P7
Semi-Finale C: Kwalificatie P12 en Finish P12

Junior Klasse:
Race 1: Kwalificatie P2 en Finish P1
Race 2: Kwalificatie P7 en Finish P10
Race 3: Kwalificatie P4 en Finish P19 (race verkloot door een te late pitstop!)
Race 4: Kwalificatie P9 en Finish P9
Race 5: Kwalificatie P2 en Finish P1
Had ik race 3 niet zo dom geweest, dan was ik veel hoger geëindigd in het klassement. Weer een hoop van geleerd!
Finale: Kwalificatie P10 en Finish P8.

Het is voor mij een topweekend geweest, ik heb zelfs 0 penalties gekregen!!
Ik kan niet wachten tot volgend jaar! Ik ben er al weer klaar voor….
 
E-mailen
Info